ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Замјеник Омбудсмана за дјецу Рајић Гордана са градоначелником Зворника Стевановић Зораном потписала је данас Споразум о пословној сарадњи између Града Зворника и Омбудсмана за дјецу Републике Српске.

Град Зворник је препознао значај институције, али и потребе дјеце и породице јер је на овај начин омогућено да услуге које нуди Омбудсман за дјецу буду доступне и грађанима Зворника. Састанку је присуствовала и замјеница Омбудсмана за дјецу Јованка Вуковић која ће, према Споразуму, сваког првог уторка у мјесецу, почев од 7. јуна текуће године, у периоду од 10:00 до 13:00 часова долазити у Зворник и у просторијама Градске управе Зворник пружати услуге странкама

Пракса институције је да тамо гдје постоји повећан број пријава или отвори теренску канцеларију или једном мјесечно одржава уредовне дане како ће бити у Зворнику, а уколико буде потребе у наредном периоду постоји могућност и отварања теренске канцеларије. На овај начин  корисницима ће бити олакшан приступ услугама које нуди Омбудсман за дјецу, с циљем отклањања оних ситуација које угрожавају права дјетета у свим областима дјечијег живота од рођења до 18 године.