ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Фондацијa „Лара" у Бијељини обиљежила је десет година рада „Сигурнe куће за жене и дјецу жртве насиља у породици".То је била прилика да се представе резултати рада „Сигурне куће" у претходној деценији. У уводном обраћању,из Фондације"Лара" су истакли да је  за ових десет година уточиште у" Сигурној кући пронашла 221 жртва породичног насиља,од тога је 178 жена са дјецом и 43 дјеце без родитељског старања. Претходне три године смјештено је  56 особа - 16 дјечака, 23 дјевојчице и 17 одраслих особа. На СОС телефон примљен је 1791 позив и 183 на друга средства комуникације. Тренутно је у Сигурној кући 11 особа, од тога три  пунољетне и осморо дјеце - три дјечака и пет дјевојчица",

Свечаном обиљежавању десетогодишњице рада"Сигурне куће" присуствовали су представници центара за социјални рад регије , здравствених институција,  школа, полиције,  сигурне куће "Будућност"из Модриче,Градоначелник Бијељине,истакнути појединци-професионалци сарадници од оснивања до сада ,као и замјеник Омбудсмана за дјецу, Јованка Вуковић. 

Поводом обиљежавања овог јубилеја Фондација „Лара" је уручила захвалнице заслужним инситуцијама и појединцима  који су били подршка и партнери у раду „Сигурне куће" у пружању заштите дјеци и женама- жртвама насиља у породици.Том приликом је уручена и захвалница и Институцији Омбудсмана за дјецу Републике Српске . 

Пратећи дио догађаја је била и продајна  изложба декупаж радова корисница" Сигурне куће" што је била и прилика да се куповином помаже рад  Сигурне куће Фондације „Лара" из Бијељине.