ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

У организацији Савеза стручних радника социјалне дјелатности из Републике Српске и уз покровитељство Мисије ОСЦЕ у БиХ у Бијељини су дана 09- 10.12.2021.године организовани Дани социјалне, породичне и дјечије заштите на тему: „Модалитети психосоцијалне подршке дјеци и младима угроженим породичним приликама".

Скупу су присуствовали стручни радници из Републике Српске који се баве социјалном, породичном и дјечијом заштитом, представници ОСЦЕ-а, Министарства здравља и социјалне заштите, те представник Омбудсмана за дјецу. На скупу је Министарство здравља и социјалне заштите представило Извјештај о евалуацији Стратегије за унапријеђење заштите дјеце и младих без родитељског старања, разговарало се и о пројекту подршке породицама у циљу превенције издвајања дјеце из биолошких породица, о хранитељству, алтернативном збрињавању дјеце која су угрожена породичним приликама и другим темама од значаја за социјалну, породичну и дјечију заштиту.

Омбудсман за дјецу Драгица Радовић говорила је о породичним (не)приликама у контексту урушавања права дјеце, те упознала учеснике скупа са искуствима Институције.