ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Министарство правде Републике Српске у сарадњи са Правним факултетом Универзитета Источно Сарајево и Правним факултетом Универзитета Бања Лука, организовало је округле столове на тему реформе породичног законодавства.

У Центру за високо образовање на Правном факултету у Бијељини, округли сто је одржан 09.12.2021. године. Научна и стручна јавност регије Бијељина имали су прилику да се укључе у свестрану расправу о породичном законодавству, изнесу своја искуства у примјени Породичног закона и укажу на могућа законска рјешења која су у складу са нашим друштвеним циљевима, али и са упоредноправним рјешењима и теоријским достигнућима у овој области.

Поред представника академске заједнице, судова, тужилаштва, центара за социјални рад адвокатске коморе и нотара, Округлом столу у Бијељини присуствовала је и замјеник Омбудсмана за дјецу мр Јованка Вуковић, која је подсјетила на дугогодишње указивање Институције на неопходност реформе породичног законодавства у најбољем интересу дјеце и породица са дјецом у Српској.