ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Удружење грађана за промоцију образовања Рома „Отахарин" из Бијељине је у циљу обиљежавања „Дјечија недјеља" организовао „Дан отворених врата  Дневног центрa  Отахарин".
Дјеца, корисници услуга Дневног центра су на инклузивном принципу угостили другаре из градских вртића "Весела дружина" и "Чика Јова Змај"и заједно су кроз игру, реализовали предвиђене активности.

Стручни тим и Директор УГ "Отахарин" су госте упознали са радом, обухватом и циљним категоријама Дневног центра, са социјалним услугама које пружају корисницима, али и са тешкоћама са којим се сусрећу, као и са даљим плановима, стављајући акценат на идеју УГ везано за отварања Прихватилишта за дјецу у Граду Бијељина.

У гостима „Отворених врата",поред представника Центра за социјални рад, ЈУ Основне школе "Јован Дучић" Бијељина, представница њемачке организације „ГИЗ" Тузла, представница УГ „Центар за дјевојке" из Ниша, присуствовала је замјеница Омбудсмана за дјецу Републике Српске Јованка Вуковић, која је између осталог подсјетила на значај примјене и промоције Конвенције УН о правима дјетета.