ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ, овогодишњи је мото Међународне традиционалне манифестације "Дјечија недјеља", која ће бити одржана у периоду од 04. до 10. октобра 2021. године.

Циљ обиљежавања „Дјечије недјеље" је подстицање и организовање разноврсних културно-образовних, рекреативних и других манифестација посвећених дјеци и предузимања других мјера за унапређење развоја дјечије заштите. Ове године нагласак је стављен  на значај заједнице и јединства и потребе да пружимо подршку једни другима, да програмске активности усмјеримо према потребама дјеце и њиховој будућности, те стварању услова за правилан раст и развој.

Омбудсман за дјецу ће у складу са епидемиолошким мјерама, као и до сада, дати свој допринос обиљежавању „Дјечије недјеље":

-у сарадњи са Музејом Републике Српске планирано је Отварање манифестације у Сталној поставци Музеја РС, у понедјељак 04. октобра у 11 часова. Док је за 5.октобар 2021.године у 11 часова планирана едукативно - креативна радионица „Заједно можемо све" са посебним освртом на дјечија права.

-6.октобра је планирана радионица у склопу редовних активности Омбудсмана за дјецу „О твојим правима у твојој школи-Да ли знамо шта је насиље" у Основној школи „Обудовац".

-7.октобра 2021.године је планирано да се одржи округли сто на тему Представљање Посебног изјештаја „Насиље над дјецом у породици", са почетком у 12.00 часова у просторијама „Социјално-едукативног центра" СЕЦ Бања Лука.