ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

У оквиру обиљежавања Европске седмице урбане мобилности, коју у сарадњи са бројним партнерима и спонзорима, трећи пут организује Градска управа Града Бијељина, у Градском парку одржане су Игре без граница за дјецу са потешкоћама и без потешкоћа у развоју.

Догађај је назван „Могу и ја", с циљем да се нагласи важност приступачности и промовише инклузивни оквир који укључује све грађане, али и да дјеца, у складу са својим могућностима, дају свој допринос урбаној мобилности. 

Игре без граница су осмислили и реализовали представници и дјеца  Дневног центра за дјецу са сметњама у развоју и Дневног центра за дјецу у ризику Центра за социјални рад, на практичан начин пославши поруку да се кроз игру и спортско-рекреативне садржаје могу превазићи многе предрасуде и препреке. 

Поред представника Центра за социјални рад Бијељине, градске управе, родитеља, овом  дјечијем дружењу присуствовала је и замјеник Омбудсмана за дјецу Републике Српске  Јованка Вуковић која  је том приликом подсјетила да сва  дјеца имају право на игру и слободу, а дјеца са потешкоћама у развоју имају право да равноправно и без дискриминације учествују у свим активностима, заједно са вршњацима.