ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

У циљу унапређења дјечијих права у БиХ, Фондација Wоrld Vision БиХ, уз финансијску подршку Европске уније, организовала је у Сарајеву радионице на тему успостављања онлине платформе за координацију.

Циљ радионице је успостављање и стављање у функцију дигиталне платформе за координацију која ће служити за умрежавање, размјену информација о планираним, тренутним и завршеним активностима у домену права дјеце, јачању капацитета дјеце и младих, те размјену добрих искустава и пракси између кључних актера који раде у сектору дјечијих права у БиХ.

Платформа би требала омогућити простор за дијалог, прилику за мобилизацију и промоцију континуираног ангажмана свих релевантних актера у сектору заштите дјеце, што би за резултат имало подизање свијести и одговорност за провођење Конвенције о правима дјетета. Циљ платформе је, између осталог да пружи иновативан и ефикасан начин за партиципацију и сврсисходну консултацију са дјецом и младима.

Радионици су, поред организатора, присуствовали представници владиног и невладиног сектора, Омбудсмана за дјецу, локалних заједница, школа, центара за социјални рад.