ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

У организацији удружења грађана „Фондација Лара" из Бијељине и „Удружене Жене" из Бања Луке, дана 28.04.2021.године у Бијељини је одржан тематски, заговарачки састанак за представљање препорука и смјерница за унапређење подршке и реинтеграције родно заснованог насиља у пројекту „Унапређење институционализације локалних прописа и политика за подршку и реинтеграцију жена жртава родно заснованог насиља."

Пројекат је, током четири мјесеца, реализован на подручју Града Бијељине и општине Угљевик у сарадњи са центрима за социјални рад и градском тј. општинском управом. На тематском састанку су презентовани резултати истраживања спроведеног са релевантним институцијама и рада у фокус групама са жртвама насиља, на основу чега су и дефинисане представљене препоруке и смјернице за унапређење подршке и реинтеграције родно заснованог, као и алата за информисање жртава и заинтересованих лица.

Скупу је поред представника Градске управе Бијељине, општине Угљевика, центара за социјални рад и Завода за запошљавање ових локалних заједница, присуствовала  и Замјеник Омбудсмана за дјецу Републике Српске из Канцеларије у Бијељини. Овај пројекат је подржан од стране „Аустријске агенције за развој и сарадњу."