ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

У Галерији Центра за културу „Семберија" одржана је завршна конференција пројекта „Вртић је и моје право", у оквиру којег је у претходна три мјесеца за укупно седамдесеторо дјеце из породица лошијег материјалног статуса, ромске дјеце и дјеце са листе чекања обезбијеђен бесплатан боравак у вртићу „Чика Јова Змај" Бијељина. Пројекат је реализовао Одсјек за локални економски развој и европске интеграције Градске управе Бијељина, у сарадњи са Удружењем грађана „Породични круг", Удружењем грађана за промоцију образовања Рома „Отахарин" и вртића „Чика Јова Змај".

Вртићу су обезбијеђена средства за опремање кухиње и дидактички материјал у новом простору у мјесној заједници Лединци, гдје је реализован Пројекат. На Конференцији је истакнуто да је предшколским васпитањем и образовањем  у Бијељини обухваћено 36%  дјеце у циљној узрасној доби, а да је циљ да до 2030.-е године обухват буде минимално  50% дјеце предшколског узраста.

Пројекат „Вртић је и моје право" подржан је средствима финансијског механизма за подршку пројектима интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској, који је успостављен кроз сарадњу Министарства финансија, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у БиХ.

На завршној конференцији учествовали су представници Градске управе Бијељина, предшколских установа, Центра за социјални рад, невладиног сектора и замјеница омбудсмана за дјецу.