ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

У склопу  обиљежавања „Дјечијe недјељe", а у оквиру пројекта „Вртић је и моје право", који реализује Ојељење за локални економски развој и европске интеграције града Бијељина, у сарадњи са вртићем "Чика Јова Змај" и Удружењем грађана за промоцију образовања Рома „Отахарин", у Центру за културу „Семберија" у Бијељини је организован округли сто на тему „Значај раног учења и друштвена инклузија".

Уводни излагачи били су предавачи са Педагошког факултета Бијељина, директор Вртића, извршни директор УГ „Отахарин" и замјеница омбудсмана за дјецу Републике Српске.

У раду округлог стола учествовали су градоначелник Бијељине са сарадницима, предсједник Скупштине града, представници Педагошког факултета, вртића и Центра за социјални рад.

У свом обраћању замјеница омбудсмана је предложила да у Градској управи размотре могућност финансирања боравка у вртићима за дјецу која су збринута у хранитељским породицама у Бијељини, с обзиром да Законом о предшколском васпитању и образовању та дјеца нису обухваћена као циљне категорије бесплатног боравка. Од стране градоначелника и предсједника Скупштине града ова идеја начелно је подржана, и тема ће вјероватно бити на дневном реду већ на сљедећој сједници Скупштине града.