DJECA SU REKLA

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

U organizaciji Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma „Otaharin", manifestacijom na Gradskom trgu, počelo je obilježavanje „Dječije nedjelje" u Bijeljini.

Mališani Udruženja i Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj", prikazali su svoju kreativnost i vještine kroz crtanje i sportske igre. To je bila i prilika da se ukaže na važnost inkluzivnog i predškolskog obrazovanja, s posebnim akcentom na djecu iz marginalizovanih grupa, kao što su djeca iz romska populacija i djeca sa smetnjama u razvoju.

Uz mnogobrojnu djecu i njihove roditelje, ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine sa saradnicima, dekan Pedagoškog fakulteta Bijeljina i zamjenica ombudsmana za djecu Republike Srpske iz Bijeljine.

Za mališane iz Vrtića „Čika Jova Zmaj" u Gradskoj upravi  je organizovan svečani prijem, а djeci је simbolično dat ključ Grada za narednu sedmicu.

Zamjenica Ombudsmana za djecu Republike Srpske, tom  prilikom  istakla je značaj obilježavanja „Dječije nedjelje" koje ima za cilj podizanje osjetljivosti i svijesti o važnosti poštovanja prava djece. Naglasila je potrebu kontinuiranog rada svih subjekata zaštite djece na unapređenje njihovog položaja u Srpskoj.