ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

У организацији Удружење грађана за промоцију образовања Рома „Отахарин", манифестацијом на Градском тргу, почело је обиљежавање „Дјечије недјеље" у Бијељини.

Малишани Удружења и Дјечијег вртића „Чика Јова Змај", приказали су своју креативност и вјештине кроз цртање и спортске игре. То је била и прилика да се укаже на важност инклузивног и предшколског образовања, с посебним акцентом на дјецу из маргинализованих група, као што су дјеца из ромска популација и дјеца са сметњама у развоју.

Уз многобројну дјецу и њихове родитеље, овом догађају присуствовао је и градоначелник Бијељине са сарадницима, декан Педагошког факултета Бијељина и замјеница омбудсмана за дјецу Републике Српске из Бијељине.

За малишане из Вртића „Чика Јова Змај" у Градској управи  је организован свечани пријем, а дјеци је симболично дат кључ Града за наредну седмицу.

Замјеница Омбудсмана за дјецу Републике Српске, том  приликом  истакла је значај обиљежавања „Дјечије недјеље" које има за циљ подизање осјетљивости и свијести о важности поштовања права дјеце. Нагласила је потребу континуираног рада свих субјеката заштите дјеце на унапређење њиховог положаја у Српској.