ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Омбудсман за дјецу Републике Српске Драгица Радовић, на позив домаћина, посјетила је Институцију заштитника грађана Републике Србије. Ово је прва званична посјета омбудсмана за дјецу Републике Српске овој институцији Србије.

Циљ посјете је, поред размјене примјера добре праксе у вези са институционалном ефикасношћу и односа са јавним институцијама и цивилним сектором, и усаглашавање политика и активности институција у области заштите права дјеце, те посебно јачање регионалне сарадње и сарадње институција Омбудсмана за дјецу Српске и Заштитника грађана Србије.

На састанку са господином Зораном Пашалићем, заштитником грађана Србије, разговарало се о сарадњи двије институције у области промоције и заштите људских права с нагласком на остваривање и заштиту права дјеце. Обострано је изражена спремност за реализацију заједничких акција и пројеката. Током сусрета било је ријечи и о другим питањима од значаја за рад ове двије независне институције.

Закључено је да је потребно додатно ангажовање друштвених заједница Републике Српске и Србије с циљем што ефикасније заштите права дјеце.