ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

На Јахорини је у организацији УНИЦЕФ-а у БиХ одржана радионица „Медијски допринос заштити и промоцији права дјетета". 

Радионици су присуствовали новинари и уредници који су у досадашњем раду исказали интерес, знање и капацитет за рад у најбољем интересу дјетета, блогери и инфлуенцери који дају подршку промоцији и заштити права дјетета, стручњаци и представници релевантних организација.

На позив организатора, као члан жирија у раду радионице учествовала је омбудсман за дјецу Драгица Радовић. Додијељене су традиционалне годишње награде УНИЦЕФ-а за медијски допринос заштити и промоцији права дјетета, а признања и захвалнице награђеним, уручила је шефица уреда УНИЦЕФ-а за Босну и Херцеговину др Rownak Khan, која се представницима медија захвалила на времену и интересу који улажу за бављење важним темама у вези са правима дјетета.

Омбудсман за дјецу истакла је значај медија и велики допринос подизању свијести о важности поштовања права дјетета и неопходности адекватног реаговања у ситуацијама кад су она угрожена, те истакла важност извјештавања о свим темама и проблемима који се тичу дјеце, али на начин да дијете не буде додатно повријеђено.