ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Поводом обиљежавања „Дјечије недеље", представница Омбудсмана за дјецу из канцеларије Бијељина, посјетила је данас  Одјељење за педијатрију ЈЗУ Болнице „Свети Врачеви" у Бијељини, Дневни центар за дјецу у ризику и вртић „Чика Јова Змај" у Бијељини.

На Одјељењу педијатрије обишла је дјецу, а са присутним родитељима-пратиоцима разговарала је о условима и квалитету пружене медицинске услуге њиховој дјеци током боравка у болници. Родитељи су се похвално изјаснили о условима лијечења, а нарочито о односу медицинског особља према њима и њиховој дјеци. У разговору са руководством болнице нагласила  је да је заједничка обавеза свих који раде са дјецом и брину се њима да сваком од њих обезбиједимо заштиту и бригу која омогућава његово правилно и здраво одрастање.

Активност поводом обиљежавања „Дјечије недјеље" у Бијељини настављена је посјетом Дневном центру за дјецу у ризику, који пружа помоћ и услуге дјеци са проблемима у понашању. Дјеца најчешће долазе из дисфункционалних или хранитељских породица. Стручни тим Центра у индивидуалном и групном раду, помаже им у савладавању школског градива али и савјетодавно помажући им да што лакше и безболније превазиђу проблеме у породици и околини. О условима и раду Центра разговарано је и са директором Центра за социјални рад, у оквиру којег Дневни центар дјелује.

На крају представница Омбудсмана за дјецу посјетила је и Дјечији вртић „Чика Јова Змај". Вртић је органозовао хуманитарну продајну изложбу дјечијих радова, а сав приход биће усмјерен на удружења која раде с дјецом са сметњама у развоју.