ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Поводом „Дјечије недјеље" представница Омбудсмана за дјецу Републике Српске из канцеларије Бијељина посјетила је дјечији вртић „Душко Радовић" у Угљевику.

Са директором вртића разговарала је о функционисању вртића и проблемима са којима се сусрећу у раду. Према ријечима директора број дјеце се у односу на претходне двије године удвостручио, те су у објекту реконструисане канцеларије да би се добиле још двије радне просторије за малишане. Такође, навео је да је четвртком организован „Путујући вртић" који довози малишане из удаљених мјеста општине Угљевик у  централни вртић те их потом враћају кућама, што је за малишане свакако лијепо искуство.

Поводом „Дјечије недеље" вртић је организовао маскенбал за дјецу. Малишани обучени у принцезе, суперхероје, пчелице, бубамараре, ватрогасце... заједно са својим васпитачима и гостима дефиловали су градом од вртића до Средњошколског центра, и ушли су у учионицу на час са гиманазијалцима, који су их почастили слаткишима. Након „заједничког часа", дјеца су у дворишту школе на великом платну отискивали своје дланове претходно уроњене у боје, а средњошколци су им помогли у исписивању порука на платоу.