ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Мото овогодишње манифестације „Дјечија недјеља" је „Моја седмица - моја година". Као плод сарадње Омбудсмана за дјецу и Музеја Републике Српске, у простору Музеја, уприличен је програм културно-забавног карактера којим се скреће пажња јавности на права дјеце и на њихове потребе.

Манифестацију је отворио директор Музеја Републике Српске Миладин Савић, а присутнима су се обратиле замјеница омбудсмана за дјецу др Нада Граховац и организатор манифестације Наташа Ного, виши музејски педагог.

Учесници програма била су дјеца из Центра за едукацију „Твоја Ријеч", УСЗ Центра за специјалистичке услуге „За мајку и дијете", Центра „Заштити ме", Центра за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора, Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић", Удружења родитеља дјеце обољелих од малигних болести „Искра",Сервис центра „Дајте нам шансу -Звјездице" те ученици из ЈУ ОШ „Змај Јова Јовановић" и ЈУ Средња медицинска школа. Свечано отварања манифестације „Дјечија недјеља", увеличали су наступи ученика Музичке школе „Opus conmusica - Институт за модерно музичко образовање". Ученици су извели композиције на хармоници, клавиру и гитари.