ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Омбудсман за дјецу Драгица Радовић, посјетила је дјецу која у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске" бораве у VIII смјени у омладинском одмаралишту у Бечићима, а дјецу је посјетио и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

Уз подршку Владе Републике Српске и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске  од 2002.године ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске  континуирано реализује пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске" - подршка уједначавању услова за задовољавање развојних потреба дјеце и квалитетнији психофизички развој.

Пројекат се до 2015. године реализовао у одмаралишту Кумбор, а од 2016.године у дјечијем одмаралишту, омладинском хостелу „Ужице" у Бечићима.

Омбудсман за дјецу Републике Српске, од свог оснивања 2009.године, сваке године посјетом кампу у којем се реализује Пројекат врши увид у степен поштовања права дјеце и свеукупне услове њиховог боравка у одмаралишту. Током свих тих посјета Институција је имала, и има прилику, да се непосредним увидом увјери у начин и услове реализације Пројекта.

Дјеца из Милића, Хан Пијеска, Пала, Приједора, Рогатице и Чајнича, која бораве у VIII смјени у одмаралишту у Бечићима припремила су пригодан програм за госте.

Овом приликом омбудсман за дјецу и министар Шеранић су разговарали о унапријеђењу услова и подизању стандарда у дјечијем одмаралишту.