ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

У Бањалуци је овога викенда, у спортској дворани Борик, по трећи пут одржан Дјечији сајам. Посјетиоци су могли да уживају у многобројним и разноврсним садржајима за дјецу и цијелу породицу.

Омбудсман за дјецу је, као и претходних година, учествовао на Сајму, гдје је на штанду реализовао низ промотивних и едукативних активности којима је права дјетета приближио и дјеци и одраслима. Посјетиоцима су пружене информације о правима дјетета, о надлежностима и начину рада Институције, у циљу промоције права и интереса дјетета и адекватне бриге одраслих о дјеци.

Заједно са Омбудсманом за дјецу, на штанду Сајма су се представили  и чланови World Vision БиХ који су промовисали кампању „Вриједни пажње" у циљу скретања пажње на право дјетета на живот без насиља.

Још једном је Сајам за дјецу и породицу био мјесто на којем су се окупила прије свега дјеца из цијеле Републике како би, кроз многе активности, показали своје вјештине и знања, али и  бројни излагачи који су дали свој допринос у препознавању права и интереса дјетета.