ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

У организацији Центра за подршку породицама дјеце и особа са потешкоћама „Дајте нам шансу-Звјездице" уз подршку УСАИД-овог Програма подршке маргиналзованим групама, у Бањалуци је данас одржана регионална конференција „Једнакост значи квалитет".

Конференцију су отворили градоначелник Града Бања Лука и шеф УСАИД-ове мисије у БИХ. Поред представника институција републичког и локланог нивоа, цивилног сектора који дјелују на подручју Бањалуке али и других градова и општина Републике Српске и Босне и Херцеговине, конференцији су присуствовали представници водећих институција у области социјалне заштите у региону: Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић" и Градске управе за дјечију и социјалну заштиту Нови Сад, Европског удружења пружалаца социјалних услуга, Центра за обуку, рад и заштиту Долфка Боштјанчић из Љубљане, Словенског друштва за терапију животињама - Амбасадори осмеха, који су кроз своје презентације и излагања представили своје моделе рада.

Циљ конференције био је промоција добри пракси у областима учења, рада и живота особа са потешкоћама у развоју као и побољшања квалитета живота њихових породица.

Конференцији су на позив организатора присуствовали и представници Омбудсмана за дјецу.