ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Према ранијој најави, Канцеларију Омбудсмана за дјецу Републике Српске у Бијељини, данас је, посјетио експертски тим ГИЗ-а (Њемачке организација за међународну сарадњу), која у име Њемачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој од 1995.године дјелује у БиХ .

Том приликом чланови тима представили су планове ГИЗ-а за наставак пројекта „Социјална права за рањиве групе" који је у Бијељини, Тузли, Брчко Дистрикту и Градачцу реализован у периоду од 2015-2018. године. На бази досада постигнутих резултата планирано је да се пројекат настави и у другим локалним заједницама у регији.

Показали су интересовање за рад Омбудсмана за дјецу Републике Српске, а нарочито сарадњу  Институције са локалном заједницом. Замјеница омбудсмана за дјецу мр Јованка Вуковић, представила је надлежности, рад и активности Институције, и у том контексту дјеловање Канцеларије у Бијељини.

Представници експертског тима су изразили жељу да се у наредном периоду разговара о евентуалним модалитетима партиципације Институције у даљој реализацији пројекта „Социјална инклузија и реинтеграција посебно рањивих група у Источној Европи".