ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

У Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић", данас је организована никољданска свечаност. Дјеца која бораве на Дјечијем одјељењу Завода, већ традиционално, припремила  су богат програм, а ове активности су и дио њиховог хабилитационо/рехабилитационог програма.

„Никољданска приредба је прилика да сваке године, додатно скренемо пажњу на дјецу са инвалидитетом, њихове потребе, а највише на њихове могућности уколико им друштво пружи адекватну подршку. Ове године желимо послати поруку о могућностима употребе роботске технологије у рехабилитацији дјеце са поремећајима кретања што је и тема овогодишње кампање „С љубављу храбрим срцима" под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић", наведено је у саопштењу Завода.

Као и претходних година, приредби су присуствовали представници институција, установа, организација цивилног сектора и медија, који помажу Заводу у настојању да омогући дјеци да у потпуности искористе и развију своје потенцијале.

Након приредбе, за дјецу је организована додјела пристиглих пакетића у играоници на Дјечијем одјељењу. Свечаности су присуствовали и представници Омбудсмана за дјецу.