DJECA SU REKLA

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

U Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović", danas je organizovana nikoljdanska svečanost. Djeca koja borave na Dječijem odjeljenju Zavoda, već tradicionalno, pripremila  su bogat program, a ove aktivnosti su i dio njihovog habilitaciono/rehabilitacionog programa.

„Nikoljdanska priredba је prilika da, svake godine, dodatno skrenemo pažnju na djecu sa invaliditetom, njihove potrebe, a najviše na njihove mogućnosti ukoliko im društvo pruži adekvatnu podršku. Ove godine želimo poslati poruku o mogućnostima upotrebe robotske tehnologije u rehabilitaciji djece sa poremećajima kretanja što je i tema ovogodišnje kampanje „S ljubavlju hrabrim srcima" pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović", navedeno je u saopštenju Zavoda.

Kao i prethodnih godina, priredbi su prisustvovali predstavnici institucija, ustanova, organizacija civilnog sektora i medija, koji pomažu Zavodu u nastojanju da omogući djeci da u potpunosti iskoriste i razviju svoje potencijale.

Nakon priredbe, za djecu je organizovana dodjela pristiglih paketića u igraonici na Dječijem odjeljenju. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Ombudsmana za djecu.