ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Замјеница омбудсмана за дјецу Републике Српске мр Јованка Вуковић, посјетила је данас Зворник.

У првом дијелу посјете, у Градској управи Зворника, састала се са градоначелником господиом Зораном Стевановићем. Том приликом представљена је улога и значај институције Омбудсмана за дјецу Републике Српске, како на републичком, тако и на локалном нивоу. Посебан акценат стављен је на значај новоотворене канцеларије Омбудсмана за дјецу у Бијељини, не само за Град Бијељину него и за цијелу регију. Градоначелник је исказао задовољство чињеницом да се отварањем канцеларије у Бијељини институција Омбудсмана приближила потенцијалним корисницима, дјеци и породици, али и своју спремност за интензивну сарадњу и подршку града Зворника Омбудсману за дјецу у даљем унапређењу положаја дјеце и породице у овој регији. Сматра врло прихватљивом идеју о евентуалном увођењу уредовног дана Институције у Зворнику, која ће се током договорене сарадње прецизирати.

У другом дијелу, организована је посјета вртићу ЈПВУ „Наша радост". Након обиласка објекта, који је врло уредан и добро опремљен, одржан је састанак са директором вртића, господином Вукомиром Станковићем, који је истакао да је „Наша радост" вртић са највећим обухватом дјеце (око 500 малишана у градским и подручним објектима), те да имају 60 запослених, од чега 48 стручних радника. Поред васпитача вртић има и стручни тим који чине: психолог, педагог и логопед.

Господин Станковић је и предсједник Актива директора предшколских установа Републике Српске и то је била прилика да се разговара о актуелним темама у области предшколског васпитања и образовања у Српској. Исказана је обострана спремност и интересовање да се интензивира сарадња институције Омбудсмана и Актива директора ПУ РС у циљу унапређења система предшколског васпитања и образовања и тиме положаја дјеце узраста до шест година у Српској.