ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Поводом 3. децембра - Међународног дана особа са инвалидитетом градоначелник Бијељине Мићо Мићић организовао је пријем за чланове организација и удружења која окупљају особе са инвалидитетом и представнике релевантних институција и установа. Свечаности је присуствовала и мр Јованка Вуковић, замјеница омбудсмана за дјецу Републике Српске.

Тема овогодишњег обиљежавања 3. децембра била је „Оснаживање особа са инвалидитетом и осигурање инклузивности и равноправности". Представник коалиција особа са инвалидитетом „Колоси" Бијељина, коју је Скупштина Града прогласила за организацију од општег интереса,  овом приликом је подсјетио да се Коалиција залаже за поштовање права особа са инвалидитетом и за однос према њима као равноправним члановима друштва. Истакао је да је Скупштина Коалиције  усвојила Акциони план из области инвалидности и навео правце  дјеловања и то: подизање свијести грађана, приступачност, рад са младима и дјецом, односно, женама са инвалидитетом.

На пријему је организована и изложба ручних радова особа са инвалидитетом из Удружења жена са инвалидитетом „Импулс", умјетничких слика, као и спортских трофеја које су освајали спортисти са инвалидитетом.