ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске 25. и 26. октобра 2018. године успјешно су организовали VII Међународну конференцију „Безбједност саобраћаја у локалној заједници". Конференција је одржана у Бањој Луци под покровитељством Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске.

На конференцији је учествовалo преко 250 стручњака из области безбједности саобраћаја, представника јединица локалне самоуправе Републике Србије, Републике Словеније и Републике Српске, представника министарстава Владе Републике Српске, Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Агенције за безбједност саобраћаја Републике Словеније, Ауто-мото савеза Републике Србије и Републике Српске, представника факултета и удружења грађана Републике Српске као и региона. Oвогодишњој конференцији присуствовао и директор Европског савјета за безбједност саобраћаја Антонио Авеносо као и представник Свјетске здравствене организације.

Конференцију је отворио министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, а присутнима су се обратили и предсједник организационог одбора конференције, директор Агенције за безбједност саобраћаја те предсједник програмског одбора.

Рјечима подршке свим присутнима обратио се и директор Европског савјета за безбједност саобраћаја Антонио Авеносо.

Током дводневног рада, презентовани су бројни научни радови те приказани примјери добре праксе у јединицама локалне самоуправе Републике Србије, Републике Словеније и Републике Српске. Посебна пажња посвећена је безбједности дјеце у саобраћају.

Конференцији је присуствовао и представник Омбудсмана за дјецу Републике Српске.