ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Представници институције Омбудсмана за дјецу данас су у склопу радионица "О твојим правима у твојој школи" посјетили Основну школу "Петар Кочић" у Мркоњић Граду.

Посјета је започела разговором са директорицом школе, која је изразила задовољство посјетом представника Институције, те је нагласила да је и у будуће ова школа отворена за сваки вид сарадње.

Радионица под називом "Да ли знамо шта је насиље?" одржана је са представницима Савјета ученика свих разреда од 1 до 9-ог разреда. Ученицима је представљена Институција, њене надлежности и начин рада, а разговарало се и о правима и обавезама ученика.

Ученици су показали велико знање у одређивању врста насиља и његовим карактеристикама. Пажњу ученика посебно је привукла тема насиља на интернету, али и физичког насиља. Радионица је протекла у веома динамичној атмосфери и сви су ученици једнако активно учествовали у дискусији.

Захваљујући великом интересу, као и проактивном учешћу дјеце, заједничка је оцјена да је радионица била добродошла и успјешна.