ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Школско звоно ће у свим основним и средњим школама 3. септембра огласити почетак нове школске године.

Ученици са нестрпљењем очекују почетак нове школске године, радују се сусрету с друговима, наставницима и брину да ли ће одговорити изазовима које нови разред поставља пред њих.

Новој школској години посебно се радују они најмлађи, који ће први пут сјести у школске клупе. То је посебан дан и за њих и за цијелу породицу. Поносни на нови почетак,  радују се првој учитељељици, новим друговима, пуни су очекивања и требају подршку и родитеља и учитеља, да њихов први сусрет са школом на најбољи начин обиљежи нови и најљепши период у њиховом одрастању. На свим запосленим у образовном систему је обавеза да учине максимално могуће да се свако дијете у школи осјећа једнако прихваћеним и једнако вриједним, да зна да има подршку и да је успјех у школи само резултат марљивог рада,  да развије животне вјештине, способности учења, самопоштовање и самопоуздање, јер школа је, поред тога што је образовна, и васпитна установа која има изузетно важну улогу у социо-емоционалном развоју дјетета. 

Посебно је важан партнерски однос родитеља и школе, који се заснива на сталној сарадњи, међусобном уважавању и повјерењу, који доприноси успјеху сваког ученика, који оснажује и подстиче дијете и који је одговор на потребе дјеце и њихов најбољи интерес. 

Дјеци, родитељима и свим запосленим у васпитно-образовним установама желим сретан почетак нове школске године и да сваки дан у школској години прати радост првог школског дана. 

 Омбудсман за дјецу 

 Драгица Радовић