ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

У оквиру пројекта Социјализација дјеце Републике Српске, којег Јавни фонд за дјечију заштиту реализује од 2002. године и ове године у одмаралишту у Бечићима организован је боравак око 1800 дјеце у 14 смјена у периоду од 20. маја до 21. септембра.

Дјеца из свих крајева Републике Српске, првенствено  из социјално угрожених породица- корисника права из социјалне и дјечије заштите, дјеца из вишечланих породица, дјеца из популације породица бораца, дјеца са посебним потребама као и посебно надарена дјеца, талентовани спортисти, друже се десет дана, уз богат програм едукације, забаве, спортских активности.

Досада је у оквиру Пројекта омогућено љетовање за преко 23.000 дјеце.

Са дјецом у XI смјени у којој је боравило 126 дјеце из Зворника, Калиновика, Козарске Дубице, Новог Града, Станара и Петрова, дружиле су се и омбудсман за дјецу Драгица Радовић и замјеница омбудсмана мр Јованка Вуковић, дугогодишња водитељица Пројекта.

Увјериле су се да је дјеци обезбјеђен добар смјештај, да је програм за дјецу богат и добро осмишљен, што дјеци поред дружења, купања и игре, уз помоћ васпитача и стручних тимова, омогућује да учествују у разним спортским и забавним активностима, као и бројним едукативним радионицама.

Из разговора с дјецом, сазнали смо да су дјеца врло задовољна, да се добро забављају и друже.