DJECA SU REKLA

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

U okviru projekta Socijalizacija djece Republike Srpske, kojeg Javni fond za dječiju zaštitu realizuje od 2002. godine i ove godine u odmaralištu u Bečićima organizovan je boravak oko 1800 djece u 14 smjena u periodu od 20. maja do 21. septembra.

Djeca iz svih krajeva Republike Srpske, prvenstveno  iz socijalno ugroženih porodica- korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz populacije porodica boraca, djeca sa posebnim potrebama kao i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti, druže se deset dana, uz bogat program edukacije, zabave, sportskih aktivnosti.

Dosada je u okviru Projekta omogućeno ljetovanje za preko 23.000 djece.

Sa djecom u  XI smjeni u kojoj je boravilo 126 djecе iz Zvornika, Kalinovika, Kozarske Dubice, Novog Grada, Stanara i Petrova, družile su se i ombudsman za djecu Dragica Radović i zamjenica ombudsmana mr Jovanka Vuković, dugogodišnja voditeljica Projekta.

Uvjerile su se da je djeci obezbjeđen dobar smještaj, da je program za djecu bogat i dobro osmišljen, što djeci pored druženja, kupanja i igre, uz pomoć vaspitača i stručnih timova, omogućuje da učestvuju u raznim sportskim i zabavnim aktivnostima, kao i brojnim edukativnim radionicama.

Iz razgovora s djecom, saznali smo da su djeca vrlo zadovoljna, da se dobro zabavljaju i druže.