ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

У Бијељини је данас свечано отворена Канцеларија Омбудсмана за дјецу Републике Српске.  Свечаном отварању, поред омбудсмана за дјецу Драгице Радовић и замјеника омбудсмана Јованке Вуковић, присуствовали  су и градоначелник Бијељине Мићо Мићић, предсједник Скупштине Града Славиша Марковић, народни посланик  Милица Ловрић  и други гости.

На конференцији за новинаре омбудсман за дјецу Драгица Радовић указала је на важност отварања теренске канцеларије за подручје Семберије и захвалила локалним властима што су уважили иницијативу народног посланика Милице Ловрић, те подржали и помогли отварање канцеларије у Бијељини.

Омбудсман за дјецу Републике Српске већ има теренске канцеларије у Добоју и Фочи, а потреба отварања канцеларије за ову регију проистекла је из чињенице да је Бијељина други град по величини у Републици Српској у којем постоји велики број породица и дјеце који имају потребу да се обрате институцији Омбудсмана за дјецу.

Средства за рад Канцеларије обезбијеђена су из буџета Владе Републике Српске, док је просторије и потребну инфраструктуру обезбиједила Градска управа Бијељине.

Канцеларија Омбудсмана за дјецу налази се у згради Центра за културу, у Улици Патријарха Павла број 1 у Бијељини, телефон: 055/420-901.