ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Поводом Међународног дана породице са основним циљем указивања на значај оснаживања породице као институције и подржавање дјеце и младих у њиховом одрастању, у Бијељини је ове године по први пут организован дјечији фестивал „Радост Бијељине".

Фестивал је трајао два дана (14.05. и 15.05.2018.). Поред дјеце из основних школа и вртића са подручја Града Бијељина, који су учествовали у културно забавном дијелу, на фестивалу је у едукативном дијелу учествовао и Дом здравља Бијељина кроз предавања за родитеље и дјецу из различитих области: педијатрије, гинекологије, стоматологије, физијатрије... Фестивал је била прилика и за презентацију удружења која се баве подстицањем развоја дјеце, као и излагача дјечије опреме.

Генерални покровитељ фестивала је Градска управа Града Бијељина, а организатор је удружење грађана „Мама М". Фестивал је свечано отворио градоначелник Бијељине господин Мићо Мићић.

Дјеци и присутним гостима фестивала се обратила замјеник омбудсмана за дјецу Републике Српске мр Јованка Вуковић. Том приликом је истакла значај породице, као најоптималнијег амбијента за правилно одрастање дјеце, и сходно томе подсјетила  на неопходност јачања породичних капацитета и потенцијала, како би се у породици сви њени чланови осјећали добро, а прије свега дјеца.