ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Обиљежавање Међународног дана  породице у Добоју започело је 15. маја изложбом  модела кућица у Народној библиотеци у Добоју под називом  „Доме слатки доме“, а настављено је данас на отвореном простору у забавном парку.

У организацији  Дома здравља Добој, а на приједлог запослених у Центру за ментално здравље, уз подршку заједнице локалне самоуправе и  Удружења за помоћ дјеци са посебним потребама Добој, уз несебичну помоћ добојских привредника, малишанима је у забавном парку приређено незаборавно дружење уз игру и пјесму, цртање и осталу забаву.

Осмјеси  на лицима малишана, радост, узбуђење и њихова граја показали су да им се овакаво дружење много допало и да би слична дружења требало чешће организовати.

Обиљежавање Дана породице је истовремено и повод да се друштвена заједница и одрасли подсјете на улогу и значај породице и породичних вриједности, али и на потребу јачања породице, сузбијања сиромаштва и насиља у породици, као и јачања вриједности културе, традиције, разумијевања и толеранције, нарочито код дјеце и младих.