DJECA SU REKLA

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Obilježavanje Međunarodnog dana  porodice u Doboju započelo je 15. maja izložbom  modela kućica u Narodnoj biblioteci u Doboju pod nazivom  „Dome slatki dome“, a nastavljeno je danas na otvorenom prostoru u zabavnom parku.

U organizaciji  Doma zdravlja Doboj, a na prijedlog zaposlenih u Centru za mentalno zdravlje, uz podršku zajednice lokalne samouprave i  Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama Doboj, uz nesebičnu pomoć dobojskih privrednika, mališanima je u zabavnom parku priređeno nezaboravno druženje uz igru i pjesmu, crtanje i ostalu zabavu.

Osmjesi  na licima mališana, radost, uzbuđenje i njihova graja pokazali su da im se ovakavo druženje mnogo dopalo i da bi slična druženja trebalo češće organizovati.

Obilježavanje Dana porodice je istovremeno i povod da se društvena zajednica i odrasli podsjete na ulogu i značaj porodice i porodičnih vrijednosti, ali i na potrebu jačanja porodice, suzbijanja siromaštva i nasilja u porodici, kao i jačanja vrijednosti kulture, tradicije, razumijevanja i tolerancije, naročito kod djece i mladih.