ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске данас је у Фочи, у сарадњи са ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај" из Фоче организовало централну манифестацију поводом обиљежавања Међународног дана породице. Манифестација је одржана у Градском позоришту, гдје је постављена и  изложба ликовних радова на тему „Моја породица", чији су аутори дјеца која бораве у предшколским установама.

Манифестацију је отворила министар породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић, која је истакла да је породица најважнији дио друштва, те да надлежне институције требају предузети све активности на очувању и јачању породице.

Присутнима се обратила и омбудсман за дјецу Драгица Радовић која је подсјетила да је породица најважнија у формирању личности дјетета, да је за развој дјетета и његове будуће личне односе у заједници важно да дијете увијек зна да је вољено и да осјећа сигурност, те да се економска ситуација у којој се данас налази породица одражава на квалитет  остваривања права дјеце, али да је важно да се у постојећим условима брига о породици препозна као приоритет. 

Бројне госте су пригодним програмом, пјесмом и игром забавили малишани из ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај", који  су поручили да је породица мјесто гдје почиње живот, а љубав никада не престаје. За најбоље ликовне радове малишанима из предшколских установа Невесиња, Пала и Теслића министар породице, омладине и спорта је уручила и новчане награде.