ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Поводом обиљежавања Свјетског дана особа с аутизмом, у Бања Луци је 30. марта у организацији Удружења грађана Центар за едукацију „Твоја ријеч" одржана трибина  Отворена врата, у Музичком павиљону Стакленац.

Тема трибине, која је организована у оквиру манифестације „Аутизам говори срцем" била је „И као инклузија, а ИОП -као инструменат".  

Учесници трибине - родитељи и представници Министарства здравља, Републичког педагошког завода, школа, институција и удружења изнијели су и размијенили своја искуства и запажања о положају дјеце с потешкоћама у развоју, њиховим потребама и проблемима с којима се суочавају, као и о могућим рјешењима за стварање услова за што лакше и квалитетније укључивања дјеце и особа с развојни тешкоћама у токове образовања и друштва, при чему је наглашена потреба мултисекторског приступа у рјешавању овог проблема.

Покровитељ манифестације „Аутизам говори срцем" је Министарство породице, омладине и спорта, а генерални медијски покровитељ и ове године је Радио- телевизија Републике Српске.