ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Поводом Међународног дана особа с инвалидитетом у Фочи је у организацији Сервис центра „Трачак наде" одржано хуманитарно вече под слоганом „Бити посебан, бити другачији".

Посјетиоци ове манифестације, која се већ шесту годину организује у овом граду, уживали су у богатом културно-забавном програму, у коме су поред чланова УГ „Трачак наде" учествовали и малишани предшколских установа и основних школа општине Фоча. Сав приход од продатих улазница намијењен је за потребе пружања подршке дјеци и лицима са потешкоћама у развоју, чланова овог удружења. Сервис центар „Трачак наде" пружа бесплатну психосоцијалну помоћ за 62 штићеника са подручја општина Фоче, Чајнича и Устиколине у ФБиХ, а добро осмишљене радионице и активности имају за циљ интеграцију дјеце и лица са потешкоћама у развоју и њихово равноправно учешће у заједници.

Представник Омбудсмана за дјецу  присуствовао је овој хуманитарној манифестацији  с циљем подршке обезбјеђивању услова који ће дјеци и лицима с потешкоћама омогућити достојанствен живот и олакшати равноправно учешће у друштву.