DJECA SU REKLA

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Foči je u organizaciji Servis centra „Tračak nade" održano humanitarno veče pod sloganom „Biti poseban, biti drugačiji".

Posjetioci ove manifestacije, koja se već šestu godinu organizuje u ovom gradu, uživali su u bogatom kulturno-zabavnom programu, u kome su pored članova UG „Tračak nade" učestvovali i mališani predškolskih ustanova i osnovnih škola opštine Foča. Sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen je za potrebe pružanja podrške djeci i licima sa poteškoćama u razvoju, članova ovog udruženja. Servis centar „Tračak nade" pruža besplatnu psihosocijalnu pomoć za 62 štićenika sa područja opština Foče, Čajniča i Ustikoline u FBiH, a dobro osmišljene radionice i aktivnosti imaju za cilj integraciju djece i lica sa poteškoćama u razvoju i njihovo ravnopravno učešće u zajednici.

Predstavnik Ombudsmana za djecu  prisustvovao je ovoj humanitarnoj manifestaciji  s ciljem podrške obezbjeđivanju uslova koji će djeci i licima s poteškoćama omogućiti dostojanstven život i olakšati ravnopravno učešće u društvu.