DJECA SU REKLA

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske su pod pokroviteljstvom Savjeta za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske organizovali VI Međunarodnu konferenciju pod nazivom "Bezbjednost saobraćaja u loklanoj zajednici".

Konferenciji su pored stručnjaka bezbjednosti saobraćaja iz Republike Srpske i regiona, te predstavnika različitih institucija i organizacija iz Republike Srpske (ministarstva, udruženja, komore, loklalne zajednice, nevladine organizacije), i drugih gostiju iz regiona prisustvovali i predstavnici institucije Ombudsmana za djecu. 

Konferenciju je otvorio predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, a prisutnima su se obratili ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, direktori Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Republike Srbije, direktor Javne agencije Republike Slovenije za bezbjednost saobraćaja, te predstavnik Evropskog savjeta za bezbjednost vozila. 

Konferencija je posvećena unapređenju bezbjednosti saobraćaja na putevima u Repubilici Srpskoj. U toku dva dana koliko je konferencija trajala predstavljeno 55 stručnih radova vezanih za bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici kako stručnjaka iz Republike Srpske tako i regiona ali i studenata saobraćajnih fakulteta.