ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске су под покровитељством Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске организовали ВИ Међународну конференцију под називом "Безбједност саобраћаја у локланој заједници".

Конференцији су поред стручњака безбједности саобраћаја из Републике Српске и региона, те представника различитих институција и организација из Републике Српске (министарства, удружења, коморе, локлалне заједнице, невладине организације), и других гостију из региона присуствовали и представници институције Омбудсмана за дјецу. 

Конференцију је отворио предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, а присутнима су се обратили министар саобраћаја и веза Републике Српске, директори Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, Републике Србије, директор Јавне агенције Републике Словеније за безбједност саобраћаја, те представник Европског савјета за безбједност возила. 

Конференција је посвећена унапређењу безбједности саобраћаја на путевима у Репубилици Српској. У току два дана колико је конференција трајала представљено 55 стручних радова везаних за безбједност саобраћаја у локалној заједници како стручњака из Републике Српске тако и региона али и студената саобраћајних факултета.