ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Централна манифестација Дјечије недјеље „Дјечији свијет-мој свијет" у организацији Министарства породице, омладине и спорта, Министарства здравља и социјалне заштите и  Министарства просвјете и културе одржана је данас у малој сали Народне скупштине Републике Српске. Манифестацију је отворила министрица породице, омладине и спорта гђа Јасмина Давидовић која је посебно истакла да су дјеца највеће богатство сваког друштва и сваке породице. Присутнима су се обратиле и помоћнице из Министарства здравља и социјалне заштите и  Министарства просвјете и културе које су говориле о важности здравља и образовања дјеце, те о напорима институција да дјеци обезбиједе најбоље услове.

Централни дио манифестације реализовали су малишани из вртића „Звјездица" који су пјесмама и пригодним скечом са поруком одраслима загријали дланове публике. За крај су отплесали и балски плес као доказ да су принчеви и принцезе барем у дјечијем свијету стварни. 

Током манифестације додијељене су и награде за литерарне радове на тему „Дјечији свијет-мој свијет" а најбољи радови стигли су из свих крајева Републике. Млади литерарни ствараоци с поносом су прочитали своје радове кроз које је искрила радост, љепота, љубав, енергија и позив одраслима да њихов свијет постане и наш свијет.