DJECA SU REKLA

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Centralna manifestacija Dječije nedjelje „Dječiji svijet-moj svijet" u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i  Ministarstva prosvjete i kulture održana je danas u maloj sali Narodne skupštine Republike Srpske. Manifestaciju je otvorila ministrica porodice, omladine i sporta gđa Jasmina Davidović koja je posebno istakla da su djeca najveće bogatstvo svakog društva i svake porodice. Prisutnima su se obratile i pomoćnice iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i  Ministarstva prosvjete i kulture koje su govorile o važnosti zdravlja i obrazovanja djece, te o naporima institucija da djeci obezbijede najbolje uslove.

Centralni dio manifestacije realizovali su mališani iz vrtića „Zvjezdica" koji su pjesmama i prigodnim skečom sa porukom odraslima zagrijali dlanove publike. Za kraj su otplesali i balski ples kao dokaz da su prinčevi i princeze barem u dječijem svijetu stvarni. 

Tokom manifestacije dodijeljene su i nagrade za literarne radove na temu „Dječiji svijet-moj svijet" a najbolji radovi stigli su iz svih krajeva Republike. Mladi literarni stvaraoci s ponosom su pročitali svoje radove kroz koje je iskrila radost, ljepota, ljubav, energija i poziv odraslima da njihov svijet postane i naš svijet.