ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске" је најбољи пројекат који се реализује у Републици првенствено зато што је одговор на потребе дјеце чији је развој осујећен неповољним социјалним, економским, породичним или здравственим приликама.

Пројекат се реализује од 2002. године и у њему је учествовало преко 22000 дјеце из свих локалних заједница; десетодневни боравак на мору у цијелости се финансира средствима из буџета, тако да за дјецу и њихове породице не захтијева додатна финансијска средства и, што је најважније, дјеца се враћају у своје породице потпуно задовољна, пуна утисака, нових искустава и пријатељстава.

Омбудсман за дјецу Нада Граховац и ове године је посјетила дјецу у Бечићима, у XI смјени, у којој је боравило 138 дјеце из Прњавора, Берковића, Угљевика, Осмака, Пала, Модриче и Брода, с координатором смјене Бранком Мишић из Бијељине, и овај пут се увјерила, прије свега у разговору са дјецом, да су презадовољни боравком и посебно указују на ангажованост особља - васпитача, спортских аниматора, медицинског особља и волонтера.