ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

У организацији Ученичке задруге „Младост" из ОШ „Свети Сава" данас је у просторијама школе  одржан округли сто на тему „Рециклажом до чистије животне средине".
У раду округлог стола учествовали су, поред представника задругара и школе, представници Административне службе општине Фоча, Комуналне полиције, партнерских школа из Горажда, невладиних организација, Омбудсмана за дјецу РС.
 
Млади задругари  представили су резултате свог рада и видео снимке посјете предузећима „Тргосировина"  из Горажда и „Оморика" из Добоја, која се баве откупом и  рециклажом старе хартије и пластичне амбалаже, те позвали представнике локалне заједнице да их подрже у њиховим настојањима да подигну свијест грађана општине Фоча о потреби организованог прикупљања отпадне сировине, у циљу реализације њиховог пројекта под слоганом „Рециклажом до чистије животне средине".

Сва средства која прикупе продајом отпадног материјала за рециклажу намијењена су у хуманитарне сврхе, за помоћ социјално угроженој дјеци њихове школе.
Омбудсман за дјецу подржава ангажовање младих задругара у њиховом хуманитарном раду и промовисању права дјетета на одрастање у здравој животној средини.