DJECA SU REKLA

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

U organizaciji Učeničke zadruge „Mladost" iz OŠ „Sveti Sava" danas je u prostorijama škole  održan okrugli sto na temu „Reciklažom do čistije životne sredine".

U radu okruglog stola učestvovali su, pored predstavnika zadrugara i škole, predstavnici Administrativne službe opštine Foča, Komunalne policije, partnerskih škola iz Goražda, nevladinih organizacija, Ombudsmana za djecu RS.

Mladi zadrugari  predstavili su rezultate svog rada i video snimke posjete preduzećima „Trgosirovina"  iz Goražda i „Omorika" iz Doboja, koja se bave otkupom i  reciklažom stare hartije i plastične ambalaže, te pozvali predstavnike lokalne zajednice da ih podrže u njihovim nastojanjima da podignu svijest građana opštine Foča o potrebi organizovanog prikupljanja otpadne sirovine, u cilju realizacije njihovog projekta pod sloganom „Reciklažom do čistije životne sredine".

Sva sredstva koja prikupe prodajom otpadnog materijala za reciklažu namijenjena su u humanitarne svrhe, za pomoć socijalno ugroženoj djeci njihove škole. Ombudsman za djecu podržava angažovanje mladih zadrugara u njihovom humanitarnom radu i promovisanju prava djeteta na odrastanje u zdravoj životnoj sredini.