ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Представница Институције данас је посјетила Гимназију „Јован Дучић" у Требињу. У разговору са управом школе сазнали смо да ову васпитно образовну установу похађа 380 ученика, од којих је 96 уписано у школској 2016/2017. години.

Ученици су активни у ваннаставним активностима и успјешно учествују на такмичењима, а посебно су поносни на награде из математике, физике, енглеског и француског језика, које су освајали на републичком и државном нивоу. Имају потешкоће у одвијању наставе физичког васпитања, али захваљујући разумијевању Средње стручне школе, која се налази у истој згради, ови часови се несметано одржавају у њиховој фискултурној сали.

Радионица „Да ли знамо шта је насиље?" одржана је са ученицима III4 одјељења. Протекла је у веселој атмосфери, отвореном разговору, у коме су ученици показали да познају своја права, али и обавезе и одговорности, да знају препознати поједине облике насиља, а како кажу, вербално насиље је присутно и у њиховој средини, али му се не придаје велики значај.

Овакаве радионице сматрају корисним и вољели би да се чешће организују у њиховој школи.