ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

У Добоју су данас дјеци из вишечланих породица из Удружења „Будућност четири плус" уручене играчке које су прикупили вршњаци из Кутка за дјецу и чланови Удружења родитеља дјеце са посебним потребама.

Играчке су уручене поводом Дјечије недеље, а под мотом  „Моје право на игру и одмор".

Предсједник Удружења „Будућност четири плус" Добој Оливера Недић рекла је да им је неопходна константна подршка локалних друштвено одговорних организација, институција и појединаца.

Она је као приоритете навела логопедске часове за дјецу, часове језика, те друге активности за које родитељи из вишечланих породица немају средстава да их обезбједе. Недићева очекује и сталну подршку Градске управе у рјешавању егзистенцијалних потреба вишечланих породица, између осталог субвенционисање карте за превоз дјеце, стипендирање, те елиминацију одређених цензуса за бесплатан боравак у предшколским установама.

Она наводи да је на подручју Добоја евидентирано око 140 вишечланих породица са око 500 дјеце укључујући Петрово и Станаре, од којих је око стотину корисника услуга Центра за социјални рад.

Предсједник „Удружења родитеља дјеце са посебним потребама" Сања Живковић каже да је циљ активности развој сарадње између организација, развој емпатије и подршке међу најмлађом популацијом, као и указивање на потребе Удружења „Будућност четири плус".

Данашњој активности присуствовали су и представници Центра за социјални рад, канцеларије Омбудсмана за дјецу РС у Добоју, те Мале куће.