ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Сарадња Институције са невладиним сектором омогућава размјену искустава и пракси у заштити дјеце и њихових интереса. С тим циљем Омбудсман за дјецу учествовао је на Конференцији коју је организовао Wоrld Visio БиХ а чији су учесници били представници РПЗ-а, те представници школа, центара за социјални рад, полицијских станица, домова здравља, локалних заједница из Бањалуке, Крупе на Врбасу, Кола, Бронзаног Мајдана, Челинца, Котор Вароши, Масловара и Кнежева, с којима ова НВО сарађује већ годинама.

Током трајања састанака радило се на креирању Стратегије дјеловања Wоrld Vision БиХ, канцеларија Бања Лука,  у наведеним локалним заједницама од 2017-2020. године а рад се одвијао у двије радне групе - Заштита дјеце и Образовање. Учесници су дали приједлоге везано за постизање што квалитетније заштите дјеце и што већег индекса инклузивности. Посебно треба нагласити да су оба дана паралелно са одраслима радили ученици из ОШ „Свети Сава" и Средњошколског центра из Котор Вароши, који су изнијели своје ставове везано за инклузију, образовање и заштиту дјеце те позвали одрасле да озбиљно приступе разматрању њихових приједлога.

У раду Конференције активно су учествовале и дале свој допринос Нада Граховац, омбудсман за дјецу и Злата Хаџић-Бајрић, замјеница омбудсмана за дјецу.