ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

У организацији Министарства здравља и социјалне заштите, у Бањалуци је данас одржана Конференција о развоју хранитељства у Републици Српској. Конференција је једна од активности из пројекта „Развој хранитељства у Републици Српској", који у сарадњи са УНИЦЕФ-ом БиХ уз финансијску подршку Европске уније реализује Министарство здравља и социјалне заштите.

Најбољи интерес дјетета, нова знања и искуства, стварање мреже подршке, едукација, промоција хранитељства и мотивација су основне карактеристике процеса развоја хранитељства у Републици Српској, који ће и у наредном периоду бити од суштинског значаја. Током Конференције исказана је потреба за наставком тренинга за професионалце из центара за социјални рад који се баве питањима хранитељства, проширењем броја центара за социјални рад укључених у пројекат, новим модалитетима рада, супервизијом и промотивном кампањом која би у нашем друштвеном контексту истакла значај хранитељства.

У раду Конференције учествовали су представници Министарства здравља и социјалне заштите, Министарства породице, омладине и спорта, Министарства правде, Јавног фонда за дјечију заштиту, Дома „Рада Врањешевић" и бројни представници центара за социјални рад.

Конференцију је пратила и омбудсман за дјецу др Нада Граховац.